Rijbewijskeuring

Vanaf uw 75ste jaar is voor de verlenging van uw rijbewijs een medische keuring nodig. Mw Bohnen voert deze keuring voor u uit.

Om uw rijbewijs te behouden moet u een aantal zaken regelen. Vooraf dient u op het gemeentehuis of het CBR het formulier “Eigen verklaring met Geneeskundig verslag” te kopen. U kunt de eigen verklaring alvast zelf invullen.

Tijdens de keuring vult Mw Bohnen haar deel van het Geneeskundig verslag in. De ingevulde formulieren stuurt u naar het CBR. Het kan zijn dat de medische dienst van het CBR aanvullende informatie vraagt. Dit kan de procedure vertragen. Daarom adviseren wij u de keuring te laten doen minimaal 2 maanden voordat uw rijbewijs verloopt.

Met de “Verklaring van geschiktheid” van het CBR kunt u bij de gemeente uw rijbewijs laten verlengen. U heeft hier ook een uittreksel Basisadministratie uit het Bevolkingsregister bij nodig.

Als u geen “ Verklaring van geschiktheid” van het CBR krijgt, kunt u daar een herkeuring aanvragen. Mw Bohnen mag deze herkeuring dan niet uitvoeren.